Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ


ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ!!!




Μαρια Κυριμλιδου



ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερο 
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά 
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα 
  • 1κ.γ. αλάτι 
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • μισό φλιτζάνι λάδι(σπορέλαιο) 
  • 1.300 γρ.αλευρι περίπου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το νερό.Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο χλιαρό υγρό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λαδι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια, την πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και πατάμε με το χέρι . Με ένα καπάκι μπουκαλιού κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης από το κέντρο για να δημιουργηθεί η τρυπούλα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με
ζάχαρη και σερβίρουμε.