Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Σάλτσα Bolognese

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ Bolognese
  • (για 3 κιλά σάλτσα περίπου)
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο mixer (μικρά κομματάκια –όχι χυμός)
  • 5 κ.σ. παντσέτα ή μπέικον (όχι καπνιστό) πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 3 μπαστουνάκια σέλερι ψιλοκομμένα (στο χέρι)
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 450 ml κόκκινο κρασί
  • 450 ml γάλα
  • 3 κουτιά κομματάκια ντομάτα
  • 3 κ.σ. ντομάτα πελτέ (προαιρετικά)
  • 1-2 μπαστουνάκια κανέλα (προαιρετικά)
  • 6-8 μπαχάρια (προαιρετικά)
  • 2-3 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα) ή ανάλογο ξερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα Bolognese
  2. Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. 
  3. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι. 
  4. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα υλικά χωρίς να πάρουν χρώμα. 
  5. Προσθέτετε τον κιμά .
  6. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα, ενώ ταυτόχρονα με ξύλινη κουτάλα διαλύετε τα μπαλάκια του κιμά που γίνονται. 
  7. Ρίχνετε το κρασί, τη δάφνη, το θυμάρι, την κανέλα και τα μπαχάρια και ανακατεύετε μέχρι το κρασί να εξατμιστεί. 
  8. Ρίχνετε το γάλα και κάνετε το ίδιο για να εξατμιστεί κι αυτό.
  9. Προσθέτετε τη ντομάτα και τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε. 
  10. Χαμηλώνετε τη φωτιά εντελώς και σιγομαγειρεύετε χωρίς καπάκι (θα πρέπει να μην βράζει) για τουλάχιστον 2 ώρες. 
  11. Ελέγξτε πάλι στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
  12. Σημείωση: Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι πραγματικά η ελάχιστη. Εγώ βάζω τη σίτα στο ελάχιστο της φλόγας για να την κόβει κι άλλο και μαγειρεύω για 3 ½ -4 ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...