Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ



ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ




  • 1,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρια αλεύρι
  • 1 μπεικιν
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγα  
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1,5 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 2 μορφατ 
  • 1 ζαχαρουχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα μας και την βάζουμε στο ψυγείο μεχρι να ψηθεί το παντεσπανι μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτηπαμε στομιξερ την ζαχαρη και τα αυγα μεχρι να γινει μιαασπρη κρεμα. Σιγα σιγά  προσθετουμε το αλεύρι,μπεικιν  και την βανιλια.
Λαδώνουμε το ταψάκι(30επι30) και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά η αλευρακι για να μην κολλήσει.
Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτα στον αερα, στους 180 βαθμούς
Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση
Σε ενα κατσαρολακι βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 7 λεπτά
Σιροπιάζουμε το μισο παντεσπάνι και βάζουμε την κρεμα σε ολη την επιφάνεια
Βάζουμε απο πάνω το άλλο κομμάτι απο το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και αυτο
Περνάμε μια στρώση με την κρέμα την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας.
Διακοσμήστε όπως σας αρέσει!!
Καλή σας ειτυχεια!!!

ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΡΕΝΤΑ