Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

ΦΑΧΙΤΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Maria Kyrimlidou

ΥΛΙΚΑ:
  • 6-8 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε λωρίδες)
  • 4 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 3 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες)
  • 3 – 4 σταγωνες ταμπασκο(αν το θελετε καυτερό βαλτε περισσοτερες)
  • μισο ποτήρι κρασι
  • αλατι,πιπερι,
  • 1 σκ.σκορδο
  • μαιντανο μισο ματσακι ψιλοκομμένο <προαιρετικά>
  • ντοματα κομμένη φετες
  • 1/2 κρεμμυδι κομμένο σε ροδέλες 
  • 10 φύλλα τορτίγιας(Τα φυλλα τα ζεσταίνετε στο φουρνο μικροκυμάτων)
  • ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 
  •  100 γρ.γιαουρτι, ανακατεμένο με 4 σταγονες λεμονι για επικάλυψη του φύλλου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μετά από 2 – 3 λεπτά τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και το ταμπασκο. Σβήνουμε με το κρασι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

 Πανω στην πιτα αλείφουμε το γιαούρτι. Βαζουμε την γέμιση που ετοιμάσαμε ,την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και κρεμμύδι,(μαιντανο)Τυλίγουμε σφιχτά.