Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΡΕΝΤΑ



Ελένη Γκαγκάρη

Υπέροχη και πανεύκολη μερέντα με συνταγή της μανούλας. Είχα κάνει και αυτή με την κουβερτούρα,αλλά δεν πολυάρεσε στον γιο μου και ήθελε οπωσδήποτε βούτυρο πάνω στο ψωμί για να φάει, κάτι που το θεωρώ υπερθερμιδικό καθως η μερέντα έχει ήδη βούτυρο.
Υλικά
  • 1 πλάκα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί κακάο σκόνη
  • 2 ζαχαρούχα
Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μιξερ ώσπου να γίνουν ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους.
Το βούτυρο να το έχετε πολλή ώρα εκτος ψυγείου. Να ειναι πολύ μαλακό.
Εγώ έβαζα τα υλικά εκ περιτροπής. Βούτυρο,άχνη,λιγο ζαχαρούχο,λιγο κακάο και πάλι λιγο απο το ενα και λίγο από το άλλο, ώστε να είμαι σίγουρη οτι το κακάο διαλύθηκε καλά.
Στο τέλος δοκιμάζετε και σε περίπτωση που τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέτετε λιγη αχνη