Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ


ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ Η Elena Ozorian 


ΠΗΓΗ
Υλικά:


  • 1 κιλό αλευρι-οτι σας αρέσει, 
  • 680 γρ νέρο βρύσης, 
  • 2 φακελακια ξηρή μαγιά 
  • 1 κ.γλ ζάχαρη, 
  • 2 κ.γλ.αλάτι 
  • 4-5 κ.σ.λαδακι
Ανακατευω όλα τα υλικά μάζι σε μπολ κλεινω με καπάκι κ βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες!! Την επόμενη μέρα αναβω τον φούρνο στους 250 βαθμούς κ βάζω μεσά τη γάστρα μάζι με το καπάκι! Βγάζω το ζυμάρι σε αλευρωμενη επιφάνεια κ ζυμωνω κανοντας διπλώματα.Χωριζω το ζυμάρι σε 3 μέρη κ δίνω οτι σχημα θέλω!Εγώ εκανα 3 στρογγυλα .Πριν τα βάλω στο φούρνο κάνω διπλώματα κ τα αφήνω απο την πανω μεριά για να κανουν αυτό το σκάσιμο!Βγαζω την καυτη γαστρα-προσοχη-κ τα βαζω μεσα!Δεν λαδωνω γιατι δεν θα κολλησουν.Ψηνω 250 με καπάκι για μισή ωρα κ χωρίς καπάκι 1 τέταρτο!!!
η αναλογια νωπης-ξηρης μαγιας ειναι ...1 φακ μαγια =25 γρ νωπης μαγιας.