Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Κέικ με κρέμα και σάλτσα κερασιών





Maria Kyrimlidou



  • Υλικά:
  • Για το κέικ:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml γάλα
  • 130ml σπορέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπέικιν
  • λίγο αλάτι 
  • ξύσμα ενός λεμονιού (http://www.filenades.gr)
  • Για την κρέμα:
  • 500ml γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 4 βανίλιες
  • ξύσμα ενός λεμονιού (http://www.filenades.gr)
  • Για τη σάλτσα κερασιών:
  • 200 γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, όπου ρίχνουμε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κεράσια: Σε κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.Κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε σε ταψάκι. Με κουταλιές ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του κέικ εδώ κι εκεί την κρέμα και μετά και τα κεράσια. Ψήνουμε στους 175 C για 35- 40 λεπτά περίπου.

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ