Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ





ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ!!!ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ,ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΩΜΑ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ 
Συνταγή -



ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • 250 γρ.γιαουρτι αγελαδος
  • 200 γρ. λάδι 
  • 2 αυγά 
  • 2 κρόκους για άλειμμα 
  • 600 γρ (και λίγο παραπάνω) αλεύρι για όλες της χρήσεις και
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτάκι του γλυκού αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 4 βρασμένες πατατες
  • 100 γρ κασέρι γκούντα 
  • αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Βραζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.Τις κάνουμε πουρέ, ρίχνουμε πιπερακι και αν χρειαστεί και άλλο αλάτι(εδώ μπορείτε να βάλετε μέσα στην πατάτα κρεμμύδι τριμμένο,κασέρι , τυρί,πιπεριά πράσινη,κόκκινη ή οτι σας αρέσει)
Παίρνουμε μπαλάκια(οτι μέγεθος θέλετε)από την ζύμη και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Με πάτο ενός ποτηριού στη μέση δημιουργούμε μια λακουβιτσα στην όποια βάζουμε τη γέμιση.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κρόκο  και ρίχνουμε το κασέρι σε κάθε πιτακι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.