Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Banoffee




Antonis Valanta Mpratsou


ΥΛΙΚΑ




  • 1 πακέτο μπισκότα digestive 250 γρ
  • 80 γρ βιταμ
  • ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
  • 2 κουτ ζαχαρουχο
  • 3-4 μπανάνες
  • ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΥΓΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ
  • 1 μορφατ τενεκεδακι
  • 2 κουτ σουπ. ζάχαρη αχνη
  • Τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Βαζω τα μπισκότα στο μουλτι, έχω λιώσει το βιταμ κ το ρίχνω στα μπισκότα. 
  2. Ρίχνω το μπισκοτο στο τσερκι και πατάω με το χέρι να καλύψει τον πάτο του. 
  3. Έχω βράσει στην χύτρα το ζαχαρούχο για 40 λεπτά.
  4.  Αφου κρυώσουν τα απλώνω πάνω από το μπισκοτο.
  5.  Στην συνέχεια κόβω σε ροδέλες τις μπανάνες και τις βάζω πάνω από την καραμέλα. 
  6. Χτυπάω το μορφατ με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και ρίχνω και αυτο από πάνω, πασπαλίζω με τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας. 
  7. Το αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο κ το κόβουμε την επόμενη μέρα.
  8.  Καλή επιτυχία σε όσες το κάνετε!!!!!