Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΦΑΒΑ





Bianca Nero



Υλικά για 250 γρ ωμή φάβα

  • 250 γρ. φάβα κίτρινη (Σαντορίνης είναι η καλύτερη, αλλά έχει κι άλλες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 750 γρ. νερό (3 κούπες μεγάλες)
  • 1 φλυτζανάκι καφέ λάδι
  • αλάτι
  • ελιές
  • λεμόνι

Βάζουμε την φάβα σε κατσαρόλα με το νερό. Μόλις βγάλει αφρό, ξαφρίζουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο όπως θέλουμε. Ρίχνουμε και το μισό από το λάδι.
Αφήστε το να βράσει στο 4 ή στο 5, αλλά προσέξτε! Η φάβα φουσκώνει και ίσως υπερχιλίσει την κατσαρόλα, χαμηλώστε και συνεχίστε στο 4.
Με ένα μπίμερ κάντε το κρέμα μόλις βράσει. Ρίξτε αλάτι.Αποσύρετε από την φωτιά.
Η φάβα στην αρχή είναι νερουλή αλλά μετά σφίγγει!
Σερβίρεται με ελιές, λεμόνι, λάδι, κρεμμύδι, αν θέλει και αλάτι.
* η κάθε συσκευασία έχει οδηγίες βρασμού, από όσα δοκίμασα, ο τρόπος που γράφω είναι ασφαλής για όλα!