Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ



ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 κουπάκι φράουλες (500 γρ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • χυμός από 1 λεμόνι

Για τη ζύμη:
  • 4 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 12 κ.σ. παγωμένο νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη για το πασπάλισμα της ζύμης
  • ο κρόκος από 1 αυγό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις φράουλες σε φετάκια και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ,
τη ζάχαρη και τον χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το Βιτάμ
με Βούτυρο,
τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μοιάζει το μίγμα με νωπή άμμο.
Προσθέτουμε το νερό, πολύ κρύο και ζυμώνουμε βιαστικά, μόνο για 2 - 3 λεπτά.
Πιέζουμε τη ζύμη με τα χέρια, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30
- 40 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε ένα δίσκο, όσο μια μεγάλη πίτσα και βάζουμε στη μέση
τις φράουλες.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, αλείφουμε γύρω - γύρω με τον κρόκο του αυγού
και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη
. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά.