Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ


  • 1 κλ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι σούπας ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • νερό όσο πάρει (1.5 ποτήρι περίπου)
  • 1 κουταλάκι σούπας αλάτι 
  • 4 κουταλιές μεγάλες φυτίνη για το άλειμμα. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Συνταγη -ΕΔΩ
Στην κρέμα θα προσθέσετε ακόμα
  •  200 γρ τυρί φέτα ή μυζήθρα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: 
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μια λακκούβα και μέσα βάζουμε το ξύδι, το αλάτι, μπέικιν πάουντερ,το ελαιόλαδο και το νερό σταδιακά, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.Αν κολλάει η ζύμη ζυμώνουμε με λίγο λαδάκι ακόμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα.
Αφού η ζύμη μας έχει ξεκουραστεί τη χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια και τα αφήνουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι και ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με πλάστη.Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά το φύλλο μας.με τη φυτινη.Στην άκρη του φύλλου και σε ευθεία γραμμή με ένα κουταλάκι βάζουμε τη γέμιση,διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό και στη συνέχεια αυτό το μακρύ ρολό το στρίβουμε για να σχηματίσουμε την τυρόπιτα, με το πινέλο λαδώνουμε και από πάνω την τυρόπιτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.Βάζουμε τις τυρόπιτες σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.