Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΡΜΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ



Δαμασκηνίδου Βασιλική



ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι
  • 1 βιταμ λιωμενο
  • 7 κουτ. γλ. κακαο
  • 1 βανιλια
  • 1 νεροποτηρο νερο 
  • 1 1/2 νεροποτηρο ζαχαρη 
  • 2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ
  • 2 αυγα
Βαζουμε σε μια καταρολα την ζαχαρη,το νερο,το βιταμ,το κακαο,την βανιλια και την κουβερτουρα μεχρι να λιωσουν αφηνουμε να γινει χλιαρο και προσθετουμε και τα αυγα.Μολις κρυωσει βαζουμε σπασμενα τα μπισκοτα.,τ'ανακατευουμε ολα μαζι. Παιρνουμε ενα ταψι του φουρνου με λαδοκολλα και στρωνουμε τον κορμο...το αφηνουμε ολη την νυχτα στο ψυγειο....την αλλη μερα βαζουμε μπαλες παγωτο περιπου στην μεση και με βοηθεια την λαδοκολλα τυλιγουμε σε ρολο.το κλεινουμε πολυ καλα σε λαδοκολλα γιατι παλι θα τρεχουν λιγα ζουμια και το βαζουμε στην καταψυξη.....απο πανω βαζουμε ινδοκαρυδο ή τρουφα ή ξηρο καρπο.

Μπορειτε να κανετε και την δικια σας συνταγη κορμου απλως θα βαλετε μεσα και παγωτο υπεροχο γλυκο!!!
Την συνταγη μου την εδωσε η ξαδερφουλα μου Κατερινα Θεοδωρακη