Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Ψωμί με κίτρινη κολοκύθα



ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
 ΥΛΙΚΑ



  • 500 γρ κολοκύθα
  • 1 κιλο αλεύρι
  • 160 γρ βούτυρο
  • 160 ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 μιση πακετάκι ξερή μαγιά
  • 1/4 χλιαρό γάλα
Κόβουμε την κολοκύθα μικρά κομματάκια και την βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσει και να λιώσει.
Σε ενα μπολ βαζουμε το Αλεύρι, την ζάχαρη και το Αλατι,τα ανακατεβουμε και στην μεση κανουμε μια λακουβα και βαζουμε την ψημενη και ακομα ζεστη κολοκύθα.
Βαζουμε το βούτυρο σε κοματακια και την μαγια που έχουμε διαλύσει στο γάλα, αρχίζουμε να το δουλεύουμε να σμίξουν ολα τα υλικα μας και να εχουμε μια μαλακη ζυμη. Δεν χρειάζεται άλλο αλεύρι.
Το βαζουμε σε ζεστο μερος για 30 λεπτα να ξεκουραστεί. Μετα απο τα 30 λεπτα ,το βαζουμε σε μια φορμα ,(την οποια εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει),και το αφήνουμε για 30 λεπτα ακόμα.
Αναβουμε τον φουρνο στα 200 βαθμους και το ψηνουμε για 40 λεπτα ( Αερας).

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ