Απο την Μαρια Κυριμλιδου
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 8-με 9 φλ.αλεύρι(το ελεγχετε αυτο,θέλουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας)
- 3/4 φλ.ζάχαρη
- 1 φλ.χυμο πορτοκάλι
- 5 κ.σου πας κονιάκ
- 3 κουτ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ.μικρο σόδα (διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού)
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1κ.γ. κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
- 1/5 φλ. μέλι
- 2 φλ. ζαχαρη
- 3 φλ.νερο
- 3-4 σταγόνες λεμόνι
- 3-4...κλωναρακια γαρύφαλλο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- λιγα καρύδια για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι(γιατί το θέλουμε κρύο)
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν.
Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση ριχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτοντας το μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Τώρα φτιάχνουμε την ζύμη μας.
Στύβουμε τον χυμό μας και προσθέτουμε μέσα την σόδα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με την διαλυμένη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου