Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ.βούτυρο Φλώρα ή κάποιο άλλο αγελαδινο 
  • 3/4 φλ. ζάχαρη 
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού 
  • 1/2 κ.γ. σόδα ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια 
  • 1/2κ.γ. μαστίχα,κοπανισμένη 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 550 γρ. αλεύρι μαλακό
  • Εκτέλεση

    Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατεψει και να ασπρίσει για 15 λεπτά, φροντίζοντας να καθαρίσουμε με σπάτουλα το βούτυρο που κολλάει στα πλαϊνά.προσθέτουμε το 1 αυγό και Αφού ενσωματωθεί στο μείγμα Ρίχνουμε και το δεύτερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.
    Προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ το ξύσμα ,
    τη βανίλια, τη μαστίχα, το αλάτι και το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα. Προσθέτουμε αλεύρι με το μπεικιν παουντερ λίγο λίγο. Η ζύμη γίνεται μαλακή και εύπλαστη. Δίνουνε το επιθυμητό σχέδιο στα κουλουράκια μας.
    Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα αλειφοντας τα με το μείγμα για αλειμμα.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 15 λεπτά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος θα φουσκώσει λίγο.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ