Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΡΕΒΑΝΙ-ΒΕΡΟΙΑΣ




ΑΠΟ ΤΗΝ

Maria Kyrimlidou

ΥΛΙΚΑ


  • 130γρ. αλεύρι
  • 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό 
  • 180 σιμιγδάλι χοντρό
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. καλαμποκέλαιο 
  • 1 φακελάκι μπεικιν 
  • 1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1250 μλ.νερό
  • 900 γρ.ζάχαρη
  • φλούδα από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την βανίλια μαζί με το μπέικιν μέσα σε αλεύρι.

 Στον κάδο του μίξερ ριχνουμε το λάδι.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο,λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την βανίλια και το μπέικιν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Μέσα σε βουτυρωμένο ταψί προσθέτουμε όλο το μείγμα μας.
Σε προθερμασμενο φούρνο ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά το ρεβανί μας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
Όταν βγει το ταψί έτσι όπως είναι καυτό προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο σιρόπι .
Αφήνουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια το κόβουμε.
Σερβίρετε σκέτο ή με ΠΑΓΩΤΟ