Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΙΤΑΛΙΚΑ ΝΙΟΚΙ


 


Απο την
Maria Kyrimlidou


ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
  • 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και βρασμενες
  • 2 κρόκους
  • 150-200 γρ. αλεύρι 
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • παγακια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες είτε καθαρισμένες είτε με την φλούδα.
Τις στραγγίζουμε απο το νερο και την πολτοπιουμε.Υπαρχουν πολυ τροποι -
1) Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τρίβουμε  τις πατάτες από ένα κόσκινο έτσι ώστε να πάρουμε τον πουρέ μέσα σε ένα μπολ.
2)  Τις πατάμε με ένα πιρούνι.
3) Τις πατάμε με το <Πολτοποιητη πατάτας>
4) Με την <Πρέσσα - Πολτοποιητής Πατάτας>
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν τις βάζουμε στο μίξερ γιατί ο χυλός θα γίνει γλοιώδης.
Σε χλιαρο χυλο ριχνουμε τους κροκους, παρμεζανα,αλευρι ,αλατι,πιπερι.
Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λίγο σφιχτό όμως να κολλάει και λίγο στα χέρια μας.(μπορεί να χρειαστεί και αλλο αλεύρι).
Τώρα θα κάνουμε το σχέδιο.
Εδω πάλι θα σας δείξω πολλούς τρόπους.
1)Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας βάζουμε το μείγμα της πατάτας μέσα σε ένα κορνέ.
2)Με τη βοήθεια του εργαλείου 
<ΡΟΛ ΠΡΕΣ  ΤΗΣ TUPPERWAER>.
3) Φτιάξτε λωρίδες με τα χεράκια σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Με οποιον τρόπο και το κάνετε θέλω να αλευρώνετε πολύ καλά την επιφανεια.
Με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε τις λωρίδες ανά 1 εκ. δημιουργώντας μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια «ζυμαρικών».Μπορείτε να δώσετε και σχήμα με πιρούνι ή με το χέρι κυλώντας τα ενα ενα δίνοντας σχήμα κυλίνδρου.
Βάζουμε το νερο να βρασει ,αλατιζουμε και μολις ειναι ετοιματα νιοκι χαμηλώνουμε την φωτιά .
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Το νερο δεν πρεπει να βραζει και να βγαζει μπουρμπουλιθρες γιατι θα σπασουν τα νιοκι μας.
Ρίχνουμε μέσα τα νιόκι. Με το που ανέβουν στην επιφάνεια τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε στο νερό με τον πάγο για 2 λεπτά.
Μόλις τελειώσουμε με όλα τα νιόκι, πάλι με την τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από το παγωμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα μεταφερουμε σε ένα χαρτί ,τα σκουπιζουμε καλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ψυγείο ή τα μαγειρευουμε με διαφορους τροπους.
ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ.
ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!