Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΙΤΑΛΙΚΑ ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ



Απο την
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ


  • 500 γρ. χειροποίητα ΝΙΟΚΙ δειτε την συνταγη  ΕΔΩ ή αγοραστα 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο ή 2 φρέσκα
  • μαϊντανό.
  • 1 σκ. σκόρδου
  • 200 γρ. κασέρι τριμμενο της αρεσκείας σας(ταιριάζει παρμεζάνα ,εγώ έβαλα γκούντα)
  • 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας.
  • 300 γρ. νερο.
  •  50 γρ. βούτυρο
  • 6 κουτ. σούπας λαδι 
  • αλάτι ,πιπερι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με 6 κ.σ. λαδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.(δεν θέλουμε να μαυρίσει)
  2. Βάζουμε τον πελτέ αλάτι,πιπέρι και 300 μλ. νερό.
  3. Αφήνουμε για 5 λεπτά να σιγοβράσει η σάλτσα μας.
  4. Ρίχνουμε τα βρασμένα νιοκι μας ,ανακατευουμε.
  5. Στο τέλος πριν κλείσουμε το μάτι μας βάζουμε,βούτυρο, μαϊντανό και τριμμενο κασέρι.
  6. Σερβίρονται ζεστά !!!!