Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ<ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΒΥΣΣΙΝΑ>





Σας παρουσιάζω μια  Ρώσικη τουρτα με λίγες δικές μου παραλλαγές.
ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou

Καλά είναι να μην την δοκιμάσουν τα παιδιά σας γιατί περιέχει αλκοόλ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 250 γρ.αλεύρι
  • 6 μέτρια αυγά
  • 4 κουτ.σούπας κακάο
  • 350 γρ.ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι γλυκού μπεικιν
  • 1 βανίλια 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ (ΓΕΜΙΣΗΣ)

  • 2 φλιτζάνια βύσσινα φρέσκα καθαρισμένα 
  • 1 κουτι ζαχαρούχο
  • 300 γρ.βούτυρο ή Βιτάμ
  • κόκκινο κρασί ή κονιάκ ή λικέρ
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικης με σοκολάτα ή γκαρνι σοκολάτα
  • 400 μλ. κρύο γάλα 
  • τριμμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-Πρώτα καθαρίζουμε τα βύσσινα απο τα κουκούτσια. Σε ένα μπολάκι τα βάζουμε  και τα σκεπάζουμε με το κρασί. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή για όλη την νύχτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ -παντεσπάνι
Ξεχωρίζουμε το ασπράδι απο το κρόκο.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και σιγά σιγά ριχνουμε την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ενα- ενα τους κρόκους.
Σε ένα μπολάκι ανακατευουμε το αλεύρι με το κακάο,βανίλια και το μπεικιν.
Κοσκινιζοντας ριχνουμε το αλεύρι στα αυγα και ανακατευουμε.
Σε μια  αποσπωμενη φόρμα 23 εκ. στρώνουμε την λαδόκολλα (την κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα)
και ψήνουμε το παντεσπάνι 35 λεπτά στους 180 βαθμους.(ελέγχουμε αν ψήθηκε με την οδοντογλυφιδα)
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε (όχι στην μέση,άλλα πιο πάνω, μόνο το καπάκι απο την επιφανεια)
Αφήνουμε το καπάκι στην άκρη και αδειάζουμε ολη την ψίχα.
Χτυπάμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και προσθετουμε την ψίχα μαζί με τα σραγγισμενα βύσσινα απο το κρασί και ανακατευουμε με το χέρι. Το παντεσπάνι με την λακουβιτσα την ποτίζουμε με το κρασί που στραγγισαμε τα βύσσινα και γεμίζουμε με την γέμιση.
Κλείνουμε το καπάκι αν θελετε  και αυτο το ποτίζετε λίγο με το κρασί.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης με το γάλα και αλείφουμε όλη την επιφανεια και τα πλαϊνά της τούρτας . Τρίβουμε την σοκολάτα απο πάνω και αφήνουμε την τούρτα για μερικές ώρες στο ψυγείο. 
Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης-