Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΠΗΧΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ


ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κλ. βύσσινα χωρίς τα κουκούτσια τους
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • Λεμόνι 1/2 τον χυμό του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα κρατώντας και το ζουμάκι που θα προκύψει.
Τα βάζουμε σε ενα βαθύ ταπερ και ρίχνουμε στρώσεις ζάχαρη-βύσσινα μέχρι να τελειώσουν.
Αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Την επόμενη το μείγμα το βάζουμε σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Αφαιρούμε  τον αφρό στην διάρκεια του βρασίματος και προς το τέλος ριχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Αφού βράσει στραγγίζουμε το ζουμάκι απο τα βύσσινα.
Με το ζουμάκι φτιάχνουμε ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ
Τα στραγγισμένα βύσσινα τα βάζουμε σε μπλέντερ και τα πολτοποιούμε,με αυτα φτιάχνουμε παγωτό βύσσινο ή γεμίζουμε τα ΠΤΙ ΦΟΥΡ