Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ



ΠΗΓΗ ΕΔΩ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
» Η δημιουργός της ελληνικής ομάδας μαγειρικής, που ξεπερνά τα 40.000 μέλη, μιλά για το τραπέζι… που στρώνεται καθημερινά στο Facebook
Με γεύσεις και μυρωδιές… γεμίζουν τα κοινωνικά δίκτυα καθώς οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια δείχνουν να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την τέχνη της μαγειρικής. Ετσι, μετά τα τηλεοπτικά πλατό, οι συνταγές κατακλύζουν πλέον και τα κοινωνικά δίκτυα.
Ενα από τα πλέον δημοφιλή γκρουπ στην ελληνική κοινότητα του Facebook είναι και το “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??” με περισσότερα από 40.000 μέλη! Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2012 από τη Μαρία Κυριμλίδου και τη Βασιλική Δαμασκηνίδου, δύο μητέρες που ξεκίνησαν το γκρουπ για να ανταλλάζουν συνταγές με τις φίλες τους και ξαφνικά βρέθηκαν σε ένα “τραπέζι” με 40.000 καρέκλες…
Η Μαρία Κυριμλίδου μίλησε στα “Χ.Ν.” για την ιδέα και την εξέλιξή της, αλλά και για τις μαγειρικές συνήθειες του σύγχρονου Ελληνα.
• Εχετε μία από τις πιο δημοφιλείς σελίδες μαγειρικής στο Facebook με περισσότερα από 40.200 μέλη. Πότε και γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσατε αυτή τη σελίδα; Περιμένατε την απήχηση που είχε;
Η ιδέα προέκυψε αυθόρμητα μία ημέρα που σκεφτόμουν τι να μαγειρέψω. Τυχαία καθώς έψαχνα για συνταγές για το καθημερινό μας γεύμα στο διαδίκτυο, έπεσε το μάτι μου στη “δημιουργία ομάδας” στο facebook. Ετσι προχώρησα στη δημιουργία της, δίνοντάς της την ονομασία “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”. Προσκάλεσα, λοιπόν, τις φίλες μου ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε ιδέες για το καθημερινό μας μενού. Για αρκετό καιρό μέλη της ομάδας ήταν μόνο οι φίλες μου. Αργότερα, οι φίλες μου άρχισαν να προσκαλούν τους δικούς τους φίλους, οι φίλοι τους φίλους τους και ούτω καθεξής. Στην αρχή ήμουν η μόνη διαχειρίστρια της ομάδας και, αν και είχαμε συμμετοχή από πολλές κοπέλες, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ένα συγκεκριμένο μέλος, η Βασιλική Δαμασκηνίδου. Ξεχώρισα τη Βασιλική καθώς αγκάλιασε αμέσως την ομάδα με την ευγένεια και την αμεσότητα που είχε στην απάντηση των ερωτήσεων των υπόλοιπων μελών, τις καλογραμμένες συνταγές που ανέβαζε και τη νοικοκυροσύνη της. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ περισσότερο για να την κάνω διαχειρίστρια! Αναπτύχθηκε ιδιαίτερη χημεία μεταξύ μας, χωρίς ωστόσο να έχουμε συναντηθεί ποτέ! Θυμάμαι τη φάση που πανηγυρίζαμε τα πρώτα 300 μας μέλη, ήμασταν όλο χαρά! Δεν περιμέναμε ποτέ να φτάσουμε στον αριθμό που έχουμε σήμερα! Τα νέα μέλη φτάνουν περίπου τα 500 την εβδομάδα! Κάθε λεπτό υπάρχουν νέα αιτήματα! Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχει αυτή η ανταπόκριση από τον κόσμο. Είμαστε πλέον μια μεγάλη παρέα στην οποία ενώνουμε  τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας!
• Πόσες συνταγές αναρτώνται περίπου κάθε μέρα στη σελίδα;
Οι συνταγές που αναρτώνται καθημερινά στη σελίδα ξεπερνούν τις εκατό. Η ομάδα μας είναι ενεργή και διαδραστική. Υπάρχουν ερωτήσεις και άμεσες απαντήσεις από τα ίδια τα μέλη. Οι ηλικίες των μελών ξεκινούν από τα 16 και φτάνουν τα 60+. Πολλές φοιτήτριες, που μένουν μόνες τους, αναζητούν καθοδήγηση κάνοντας διάφορες ερωτήσεις και τότε οι νοικοκυρές μας αναλαμβάνουν τον ρόλο της μαμάς ή ακόμη και της γιαγιάς με τις πολύτιμες συμβουλές τους! Δεν υπάρχει ερώτηση που να μην απαντηθεί από τουλάχιστον 20 άτομα!
• Εχετε διαπιστώσει ποτέ διαφωνίες μεταξύ των μελών για μία συνταγή; Θυμάστε να έχουν ξεφύγει… ποτέ τα πράγματα σε έναν διαπληκτισμό;
Διαπιστώνουμε κατά καιρούς ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των μελών όσον αφορά την ονομασία, αλλά και την παρασκευή παραδοσιακών φαγητών π.χ. τα ποντιακά πισία που σε κάθε μέρος της χώρας μας τα ονομάζουν διαφορετικά. Εχουν ξεφύγει κάποιες φορές τα πράγματα και είναι λογικό όταν υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά μέλη. Για τον λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει κάποιους “κανόνες” τους οποίους ζητάμε να ακολουθεί η ομάδα ώστε να διατηρούμε ηρεμία.
• Ποια είναι η συνταγή που εντυπωσίασε τα περισσότερα μέλη;
Είναι αρκετές οι συνταγές που εντυπωσίασαν τα μέλη μας. Ωστόσο, θα ξεχωρίσουμε το “μερεντόψωμο”, το “ψωμί γάστρας”, αλλά και την “πάστα ταψιού”. Ακολούθησε, φυσικά, πλήθος φωτογραφιών των συγκεκριμένων συνταγών από τα μέλη μας, αναρτώντας υπερήφανα το κάθε ένα τη δική του δημιουργία! Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι περισσότερες συνταγές προέρχονται από τα ίδια τα μέλη και όχι τόσο από άλλα sites.
• Κρητικές συνταγές έχουν αναρτηθεί ποτέ στη σελίδα;
Εχουμε κατά καιρούς κάποιες σχετικές αναρτήσεις. Μάλιστα, έχουμε δημιουργήσει και άλμπουμ με κρητικές συνταγές. Κάποιες από αυτές είναι: κρητικές δίπλες, κρητικά παξιμάδια, σκαλτσούνια, κρητικά ανεβατά, λυχναράκια, νηστήσιμα λαδοκούλουρα, φρικασέ με μοσχάρι και μαρούλι, ανωγειανές σαρικόπιτες, σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριστό, τυροκεφτέδες με ανθότυρο και διάφορες κρητικές σαλάτες. Και φυσικά έχουμε μέλη από την Κρήτη, αλλά θα θέλαμε περισσότερα για να μάθουμε συνταγές από την παραδοσιακή κρητική κουζίνα που αρέσει τόσο σε όλους μας!
• Σε ό,τι αφορά τα μέλη της σελίδας ποιο είναι το προφίλ τους; Είναι δηλαδή μόνο γυναίκες, νοικοκυρές;
Ως επί το πλείστον είναι γυναίκες νοικοκυρές, αλλά τον τελευταίο χρόνο άρχισαν να συμμετέχουν και άντρες με πολύ ενδιαφέρον που μοιράζονται μαζί μας τις δημιουργίες τους, όπως επίσης και έφηβοι ή φοιτητές που αρχίζουν να πειραματίζονται στις μαγειρικές αναζητήσεις.
• Αναπτύσσονται προσωπικές φιλίες μέσα από τη σελίδα σας; Γνωρίζονται τα μέλη μεταξύ τους; Διοργανώνετε συναντήσεις;
Για φιλίες δεν γνωρίζουμε να έχουν δημιουργηθεί, αλλά το ευχόμαστε! Πολλά μέλη προσκαλούν στην ομάδα μας τους φίλους τους. Εχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις στην Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη κ.α. και υπάρχει φωτογραφικό υλικό σε άλμπουμ. Οι συναντήσεις γίνονται με άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες! Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανες που η ομάδα μας ενώνει με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους.
• Μέσα από την εμπειρία που αποκτήσατε με τη σελίδα σας τι γνώμη έχετε για το σύγχρονο ελληνικό τραπέζι; Τι είναι πιο συνηθισμένο να μαγειρέψει κάποιος; Προτιμούν τα εύκολα και γρήγορα φαγητά; Πειραματίζονται με νέες γεύσεις ή επιμένουν παραδοσιακά;
Στην αρχή, όταν μόλις είχε δημιουργηθεί η ομάδα και ήμασταν λίγα μέλη, κυριαρχούσαν τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, μαγειρεμένα απλά, με όλη τη νοστιμιά της πρώτης ύλης. Πλέον, βλέπουμε πως πειραματίζονται πολύ με καινούργιες ιδέες και πρωτότυπες συνταγές. Παρατηρήσαμε επίσης πως πειραματίζονται εκτός από τις νέες και οι παλαιότερες νοικοκυρές, δίνοντας τον δικό τους ιδιαίτερο τόνο σε κάθε συνταγή και μοιράζονται με την ομάδα μας αρώματα και γεύσεις.
Ευχαριστουμε επισης το DADDY COOL ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΑΣ-
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΛΑΘΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ
ΜΑΝΤΙΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...