Πουρές καρότου με μοσχαρίσιες μπριζόλες φούρνου
ΤΟΕΦΤΙΑΞΕ Η
Eleni Kyrimlidou
Συνταγή για πουρέ καρότου:
Υλικά:
1 κιλό καρότα
2 πατάτες μέτριες
80 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. φρέσκο γάλα
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καρότα & τις πατάτες και τα πλένουμε καλά. Τα κόβουμε σε παχιές ροδέλες και τα ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε αρκετό αλατισμένο νερό, τρία δάχτυλα πιο πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τη σκεπάζουμε μέχρι να πάρει βράση, οπότε και αφαιρούμε το καπάκι. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε. Έπειτα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και στη συνέχεια πολτοποιούμε όλα τα υλικά με ραβδομπλέντερ. Έτοιμος ο καροτοπουρές μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου