Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ


  • 600γρ. αλευρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό(περίπου)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ.ριγανη
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • 250 γρ τριμμένα κασέρια(της αρεσκείας σας )
  • 250 γρ σαλάμια (της αρεσκείας σας)κομμένα σε μικρά τετραγωνάκια
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 ντοματες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 6 κουταλιές της σούπας, από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει και φτιάχνουμε ένα χυλό.
Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 15', για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά, το μισό αλεύρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, ώσπου να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. (Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι).Έπειτα μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και μια λεπτή κουβερτούλα, για μία ώρα περίπου, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.
Λαδώνουμε ελαφρά δύο ταψάκια πίτσας διαμέτρου 30 - 35 εκ. και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης, πιέζοντας με τις άκρες των δαχτύλων μας και φροντίζοντας στο χείλος του ταψιού, η ζύμη να είναι ανασηκωμένη.
Ρίχνουμε την κέτσαπ στην επιφανεια και στρώνουμε το ψιλοκομμένο σαλάμι, κασέρι,την ντομάτα και την πιπεριά.Ψήνουμε την πίτσα 15 με 20 λεπτα