Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Τουρτα "Bounty"




Τουρτα "Bounty" (πεντανοστιμη και ευκολη χωρις ψήσιμο) 

ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο Alexios Kigiannidis

Υλικα :
  • 400γρ. μπισκοτα σοκολατας ( αν δεν εχετε μπορειτε να βαλετε digestive η πτι-μπερ συν 1 κουταλια σουπας κακαο)
  • 250γρ. βουτυρο
  • 200γρ. κουβερτουρα 
  • 400γρ. σαντιγι
  • 400γρ. τυρι μασκαρπονε
  • 200γρ. ινδοκαρυδο
  • 150γρ. ζαχαρη αχνη
  • 10γρ. φυλλα ζελατινης (+ 2 κουτ. σουπας νερακι για να λιωσουμε την ζελατινη)
  • 50γρ. γαλα
Εκτελεση : Βαζουμε το βουτυρο σε ενα μπολ να αποκτησει την θερμοκρασια δωματιου. Τριβουμε τα μπισκοτα και το κακαο στο μπλεντερ, τα προσθετουμε στο βουτυρο και ζυμωνουμε καλα με το χερι. Σε μια φορμα με αποσπομενο πατο 26 εκ. βαζουμε λαδοκολλα στον πατο, και απλωνουμε καλα το ζυμαρακι ως βαση , το ισιωνουμε καλα και το βαζουμε στο ψυγειο. Τα φύλλα ζελατινης τα βαζουμε σε κρυο νερακι να μαλακωσουν, και μετα σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε 2 κουταλιες σουπας νερακι και τοποθετουμε την ζελατινη, ανακατευουμε καλα να γινει το υγρο μας ομοιομορφο.Στη συνέχεια χτυπάμε την σαντιγί, σε ενα αλλο μπολ χτυπαμε το μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη. Ενωνουμε τα δυο μείγματα, προσθέτουμε το ινδοκαρυδο χτυπαμε με χαμηλη ταχυτητα του μιξερ και σιγα σιγα προσθετουμε την ζελατινη. Βγαζουμε την φορμα απο το ψυγειο. Την γεμιζουμε με την κρεμα , απλωνοντας πολυ καλα να μην εχει κενα αερος.Βαζουμε ξανα στο ψυγειο. Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε το γαλα, ριχνουμε την κουβερτουρα, ανακατευουμε να λιωσει καλα. Περιχυνουμε την τουρτα με το γλασο σοκολατας . Διακοσμηστε και στολιστε την τουρτα με φλιδες λευκης κουβερτουρας, με ιδοκαρυδο η ο,τι αλλο σας αρεσει . Η τουρτα θα γινει αναρπαστη απο μικρους και μεγαλους emoticon wink Καλη επιτυχια και καλη ορεξη !