Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ ΜΕ STICK ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ.


Ο ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΜΕΖΕΣ !!!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ


ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεγάλα τορτιγιας 
  • 6 φύλλα μαρουλιού 
  • 500 γρ.stick καβουριού ή αλλιώς η καβουρόψιχα (κατεψυγμένη θα την βρούμε στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ, εκεί που είναι τα θαλασσινά)
  • 1 μεγάλο αγγούρι 
  • 4 αυγα
  • 2  κόκκινες πιπεριές  Φλωρίνης 
  • 100γρ. κασέρι ημισκληρο (προαιρετικά εγώ δεν έβαλα)
  • 6 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 1/2 κ.μ. αλάτι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)Βράζουμε τα αυγά 12 λεπτά (τα θέλουμε σφιχτά) ,τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρές λεπίδες)
2)Πλένουμε το αγγούρι,κόβουμε και απο τις δυο άκρες την ουρίτσα και το τρίβουμε επίσης στο τρίφτη σε χοντρές λεπίδες. Αλατίζουμε και με τα χέρια το στύβουμε από τα περιττά υγρά.
3)Τα stick καβουριού τα βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 εκατοστών.
4)Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές Φλωρίνης.
5)Επίσης πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
6)Τρίβουμε το κασέρι στο τρίφτη.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ

-Σε ένα πιάτο στρώνουμε το φύλλο τορτιγιας.
-Απλώνουμε 1 κουτ.σούπας μαγιονέζα σε όλη την επιφάνεια.
-Βάζουμε στο μισό φύλλο τα stick
-Από πάνω τα αγγουράκια τριμμένα
-Τα αβγουλάκια τριμμενα
 -κασερακι τριμμένο 
-Τις πιπεριές
-Το φύλλο μαρουλιού και τα τυλίγουμε σφιχτά.
Κόβουμε στην μέση και τα ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ!!!!