Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΠΟΥΓΚΙΑ





ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ


ΥΛΙΚΑ για 16 πουγκια 

  • 3 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 1 φλιτζανι  τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζανι λαδι ΑΛΤΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανια τριμμένη
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κτυπάμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου.Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και το λάδι,ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το καρύδι,τη φρυγανιά,το κανελογαριφαλο και το μέλι.
  3. Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο,το κόβετε με κουπ-πατ στρογγυλά,διαμέτρου τουλάχιστον 15 εκατοστών,το γεμίζετε με μια κουταλιά απο το μείγμα και μαζεύετε το φύλλο προς το επάνω,σε σχήμα σακουλιτσας,αλείφονταν το εξωτερικά με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό.
  4. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!