Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΩΤΙΑ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ


  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζανι λάδι
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ. γλυκ. σόδα
  • 1 μπεικιν
  • ξύσμα απο ενα πορτοκάλι 
  • 1 κλ. αλεύρι περίπου (η ζύμη να ειναι μαλακιά και να μην κολλάει)
  • λαδι για τηγανισμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζουμε τα αυγα με τη ζαχαρη και τα χτυπαμε, προσθετουμε το λαδι, το γιαουρτι και ολα τα αλλα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα. Μόλις γίνει η ζύμη εύπλαστη κόβουμε κομματάκια και τα πλάθουμε.
Τα τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν.